Γιολάντα Σακελλαρίου, EUROPA

Photo by Constantin JurcutΤρελό φεγγάρι του Γενάρη με πετονιές

και άγκιστρα στη θάλασσα -νεκροταφείο-

του Αιγαίου σαν αερόστατο

ανεβαίνει με ψίχουλα ψυχές

θρυμματισμένες.

Η Γιασμίν, ο Αχμέντ, και Ιζάρ

ο μικρός τους γιος

με τα ακριβά τρύπια σωσίβια

με το όνειρο νόμισμα στα δόντια

καρφωμένο.

Φυσάει το αεράκι των ψυχών∙ όλο βόρια

όλο πιο ψηλά όλο δυτικά πηγαίνει

να τη δουν έστω από μακριά

-πλέον χωρίς απόγνωση-

αυτήν τη γη της επαγγελίας.

 

 

 

Η Γιολάντα Σακελλαρίου γεννήθηκε στην Αθήνα όπου ζει και εργάζεται ως λογοπεδικός. Σπούδασε ελληνική και γαλλική φιλολογία στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών και παθολογία λόγου - φωνής - ομιλίας στο Παρίσι. Είναι διδάκτωρ του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και ασχολείται με τις δυσκολίες του γραπτού λόγου παιδιών και εφήβων. Κείμενα και ποιήματά της έχουν δημοσιευτεί στις Ιστορίες Μπονζάι του περιοδικού «Πλανόδιον» και στο ηλεκτρονικό περιοδικό για την ποίηση Poeticanet, στην Ανθολογία πεζού και ποιητικού λόγου(Μαλλιάρης - Παιδεία, Θεσσαλονίκη 2006) καθώς και στο συλλογικό τόμο  «Τα ποιήματα του 2009» [Κοινωνία των (δε)κάτων, Αθήνα 2010]. 

Η πρώτη ατομική ποιητική συλλογή της Γιολάντας Σακελλαρίου, Κάποιες φορές ένας θλιμμένος λύκος, κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Γαβριηλίδης το 2009. Από τις ίδιες εκδόσεις κυκλοφόρησε το 2013 και η δεύτερη ποιητική συλλογή της, Αόρατο τρωκτικό.

Στις σελίδες της Logotexnia21 μπορείτε να διαβάσετε αποσπάσματα από την πρώτη ποιητική συλλογή της, ποιήματα που συμπεριλήφθησαν στη δεύτερη ποιητική συλλογή της και ένα πεζοποίημα από την ίδια συλλογή, όπως επίσης και την ποιητική τριλογία «Δίχως κλειδιά και δίχως πόρτες».

.

 


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails