Εύη Μαυρομμάτη, Ημικρανίες

Νίκος Γυφτάκης, Studies: Φωτεινή, μικτή τεχνική σε καμβά

Πάσχει από ημικρανίες. Απλώνονται πάντα στη δεξιά πλευρά του κεφαλιού της. Εμφανίζονται συνήθως από Οκτώβριο έως Μάιο, σχεδόν ανά δύο εβδομάδες και διαρκούν μία με δύο μέρες. Συνοδεύονται ενίοτε από τάση για εμετό.

 

Και η μητέρα της πάσχει από ημικρανίες. Άλλωστε από εκείνη τις κληρονόμησε. Η διαφορά ανάμεσά τους είναι ότι η μητέρα της καταφεύγει άμεσα στα παυσίπονα, προκειμένου να «μπλοκάρει τον πόνο», ενώ εκείνη επιλέγει να τον υπομένει.

 

Συχνά την κυριεύει η επιθυμία να πάρει ένα μαχαίρι και να ανοίξει μια τομή στον αυχένα της ακριβώς στη βάση του κεφαλιού, εκεί όπου αισθάνεται ότι καταλήγει ο πόνος. Φαντάζεται το αίμα της να τρέχει, συμπαρασύροντας τον πόνο. Η εικόνα και μόνο τής δίνει μεγάλη ανακούφιση. Δυστυχώς όμως στο σπίτι της δεν έχει κανένα μαχαίρι αρκετά κοφτερό για αυτήν τη δουλειά. Κι όλο λέει πως θα αγοράσει.

 

 

Η Εύη Μαυρομμάτη γεννήθηκε το 1978 στην Αθήνα και είναι επαγγελματίας μεταφράστρια. Στις σελίδες της Logotexnia21 δημοσιεύονται τα ποιήματά της «Eπιστροφή», «La bella Simonetta» και «Xρόνος είναι...», «Μπλε ώρα», το διήγημα «Καὶ ἔσονται οἱ δύο εἰς σάρκα μίαν», όπως και μεταφράσεις της (Rainer Maria Rilke, Else Lasker-Schüler, Gottfried Keller).

Η φωτογραφία που συνοδεύει τις «Ημικρανίες» είναι έργο του Νίκου Γυφτάκη.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails